torsdag 20 april 2017

Våren!

Våren är här med riktigt aprilväder! Vårt nya tema handlar om våren och innehållet kommer att vara artkännedom om några vårblommor och insekter, samt livscykler och näringskedjor. Idag inledde vi temat med att arbeta mot målen att känna till blommans delar och att kunna namnen på några vanliga vårblommor! Vi pratade om vilka delar en blomma består av och vad de heter. Vi färglade varje del för sig!
Vi tränade på artkunskap om vårblommor genom att arbeta med några olika stenciler, där man skulle hitta rätt namn till rätt blomma, skriva blommornas namn och hitta blomnamnen i ordpusslet!
Som extrauppgifter kunde superstjärnorna välja att läsa faktaböcker om blommor och lägga memory, för att ytterligare träna!
Första passet avslutades med att undersöka vad vi lärt oss under lektionen! Vi valde ut att koncentrera oss på vad vi hittils kunde om vårblommornas namn. Vi gjorde detta genom att alla enskilt skrev ett eller flera namn på vårblommer som de kände sig säkra på och detta skrevs på ett löv som sattes upp i klassrummet! Så många namn vi kan!
Löven är anonyma och är till stor hjälp för att vi som lärare ska se vad gruppen lärt sig eller förstått och ger oss en hjälp om hur vi ska gå vidare!

Inga kommentarer: