fredag 26 januari 2018

Tema religioner: Islam

Vi har kommit till den sista och nyaste av de tre Abrahamitiska religionerna, islam. Vi har läst i vårt religionshäfte om Muhammeds liv och lärt oss om islams symbol, heliga skrift, heliga byggnad och någon av islams högtider. Vi har sett en film om de tre religionerna och lyssnat på en radioteater om Muhammed. Lite läskigt är det när ängeln skär ut Muhammeds hjärta och renar det.

I vår lärandematris står det att vi ska lära oss någon muslimsk berättelse, religionens symbol, skrift, heliga byggnad och någon högtid. Vi använder oss av matrisen under tiden vi arbetar för att se vad vi ska lära oss, vad vi har lärt oss och hur långt vi kan ta oss i vårt lärande.

Precis som när vi läste om kristendomen, så har vi väldigt kunniga elever, som dessutom har med sig saker att visa, som är typiska för religionen.


Vi fick se den muslimska heliga skriften, Koranen och vi fick även uppläst från den. 




 Muslimska huvudbonader.


Ett muslimskt radband, där man läser en bön för varje pärla. Den muslimska symbolen, månskäran och stjärnan syns längst ner.


Vi fick en visning hur det ser ut när man ber på en bönematta. (Obs det är ingen bönematta på bilden och den är inte riktad mot Mecka)




Vi läste, diskuterade texten och svarade på frågor om islam.



För att se vad eleverna lärt oss om symbolen, skriften, byggnaden och högtid fick de i slutet av lektionen skriva ned vad de kom ihåg på lövet, som sattes upp i kunskapens träd.











Inga kommentarer: