söndag 3 december 2017

De abrahamitiska religionerna

Vi arbetar med de tre abrahamitiska religionerna judendomen, kristendomen och islam och denna veckan avslutade vi arbetet kring judendomen. Vi kommer även fortsätta nämna den framöver när vi fokuserar på först kristendomen och sedan islam.

Vi har läst, berättat och/eller skrivit om berättelserna om bland andra Abraham, Isak, Jakob, Josef, Moses och David. Symbol, helig skrift, helig byggnad och högtider har vi också fokuserat på.

I fredags arbetade vi i hemgrupper (fyra och fyra) där eleverna skulle fundera, prata ihop sig och försöka para ihop rätt bild med rätt text och dessutom lägga dem under rätt religion. En i gruppen ansvarade för bilderna, en för texterna, den tredje ansvarade för att kontrollera om rätt bild var placerad med rätt text. Den fjärde hade uppgift som observatör i arbetet och hade ansvar att se att alla deltog lika mycket, att samarbetet fungerade och att de fyra reglerna följdes. När arbetet var klart en gång, skiftades arbetsuppgifterna. Jättehärligt att se eleverna så aktiva och engagerade!

Vi började morgonen med lite adventsmys och tände första adventsljuset!
 (även om det inte till hör judendomen ;-)
Till tända ljus och mysbelysning läste vi högt för varandra den sista texten om judendomen i vårt religionshäfte.





När läsningen var klar, så startade vi hemgruppsarbetet med att para ihop bilder och texter och placera dem till rätt religion.









Inga kommentarer: