torsdag 24 januari 2019

Vi fortsätter att träna och arbeta tillsammans!

Vid fredagsgrupperna fortsatte vi att träna inför nationella proven i matematik. Denna gången skulle miniräknaren användas! Målet när vi tränar är att båda eleverna i lärparet ska förstå uppgiften, innan det är dags för nästa uppgift. Båda ska lyssna på varandra och delta aktivt. Vi vill att alla ska klara proven enskilt när det väl är dags för de riktiga proven, så därför hjälps vi åt att träna nu.


Eleverna vet att det är viktigt att sitta nära varandra när man samarbetar i lärpar, så att pratet inte "blir längre än en linjal". Då får vi en lagom ljudvolym.


De vet också att det syns om man samarbetar genom att båda är riktade mot varandra eller mot uppgiften.



Samarbetet syns också på kroppsspråket, som t.ex att man pekar och visar vad man menar.




Lärparen klarade delprovet ganska snabbt och därefter fick lärparen fortsätta att arbeta med andra uppgifter. Eleverna fick bland göra egna uppgifter till varandra på whiteboardtavlorna, som de löste och fick kontrollera med miniräknare.


Eleverna spelade även ett spel som gick ut på att först få ihop "en hel". Tärningen avgjorde vilken bråkdel som fick fyllas på i cirkeln. Ibland gick det snabbt och ibland blev det väldigt klurigt att få ihop det. Kul tyckte eleverna att det var!







Inga kommentarer: